Kuva: Aake Kinnunen

Svenska

>>>Öppna festivalprogrammet här<<<
—>Öppna programmets spelschema här<—

H2Ö 2016

Efter två framgångsrika somrar återvänder H2Ö-festivalen igen 22–23 juli till Runsala varvsområde i Åbo.

H2Ö fyller åter den havsnära, industriromantiska varvsmiljön med de tuffaste representanterna av inhemsk alternativmusik och med de intressantaste utländska undergroundpärlorna, utan genrebegränsningar. Utöver den brokiga musiken färgas den gamla varvsbyggnadens omgivning av ett omfattande mångkonstnärligt utbud: det utlovas performancer, installationer, verkstäder, gatukonst med mera.

Du kan bekanta dig med föregående års festivalstämning i bildgalleriet.
Pressmeddelanden och högupplösta bilder finner du under mediafliken.

ALLMÄN INFORMATION

H2Ö yleisökartta 2016

Portarna till H2Ö öppnas kl 15 på fredagen, och kl 14 på lördagen. Festen fortsätter fram till kl 02:00 bägge dagar.

Infopunkten och garderoben finns alldeles i närheten av festivalens ingångsport. Vid behov kan ägodelar lämnas i garderoben (2e + 1e för tilläggsbesök).

Bankkort accepteras inte nödvändigtvis vid alla försäljningsstånd, och kortmaskinerna kan överbelastas, så ha gärna med dig kontanter för att försäkra dig om en smidig festivalupplevelse!

Till festivalområdet är det förbjudet att ta med sig egna alkoholdrycker, droger, djur, vapen och paraplyer eller andra föremål eller substanser som kan tänkas vara farliga för andra. Vid festivalporten utförs en säkerhetskontroll.

Systemkameror är tillåtna, men vi ber er fotografera diskret.

Samtliga inträdesbiljetter kontrolleras med Tikettis biljettavläsare. Vi uppmanar att se upp för förfalskningar, dylika biljetter duger nämligen inte för inträde till festivalen.

Festivalens åldersgräns är 18 år. Kom ihåg att ha med dig en identitetshandling, åldern kontrolleras vid festivalporten.

Förfrågningar om hittegods kan under festivalen riktas till garderoben, och fr.o.m. tisdagen efter evenemanget från Suomen löytötavaratoimisto på numret 0600 03391 (1,98 eur/min+serviceavgift) eller genom att besöka byrån på adressen Satakundavägen 17, 20300 Åbo.

MAT OCH DRYCK

Egna alkoholdrycker är inte tillåtna på festivalområdet, men förfriskningar kan köpas till förmånliga priser.

På området finns ett mångsidigt utbud av matstånd som ser till att hålla festivalorken uppe fram till småtimmarna.

På området hittas mat- och alkoholfria dryckesalternativ från följande försäljare:

Soul Mama’s Kitchen, Poo Pía Thai, Elämys ExpressMiss Klose Smokery & BBQ, Roots Kitchen, Ravintola Rentukka, Tomako, The Alexander’s, Hodai, Lucky Vegan, Street Gastro, Festica, Yosa, Club Mate, Wostok, Gaggui Kaffela, Kaffillari och Novelle Plus -mocktailbaren.

Man kan också ta med sig egen matsäck samt tomma och oöppnade 0,5 liters dryckesflaskor med förseglad kork. Vattenflaskor kan fyllas på vid områdets vattenpunkter.

Märk väl att rökning är tillåtet endast på utmärkta rökrutor.
Försäljning av tobaksprodukter är inte tillåtet på festivalområdet.

OMGIVNING

H2Ö-festivalen arrangeras i växelverkan med Runsalas känsliga omgivning, med stor uppskattning för naturen. För att undvika nedskräpning i näromgivningen och andra eventuella skador, kommer man in på området endast en gång per dag. Vi önskar att var och en fäster extra uppmärksamhet vid sitt ekologiska avtryck genom att sätta skräpet i ändamålsenliga återvinningskärl.

TILLGÄNGLIGHET

Publikområdet till de allra flesta programscenerna är tillgängliga för rullstolsbundna. Matförsäljningsstånden, toaletterna samt utskänkningsområdet och vattenstationen intill Grilli-scenen är tillgängliga med rullstol.

På festivalområdet finns tillgängliga toaletter både intill huvudporten och vid toaletterna bredvid matförsäljningsstånden.

Personliga assistenter till rullstolsbundna, rörelseförhindrade personer kommer in tillsammans med samma biljett.

HAVSNÄRA ÖVERNATTNING PÅ HOSTEL BOREA!Laivahostel Borea

Hostel Borea invid Aura å erbjuder en rabatt för H2Ö:s festivalbesökare på 15% för två nätters övernattning under veckoslutet enligt följande:

1 pers. hytt 49 e / 1 natt eller 84 e / 2 nätter
2 pers. hytt 72 e / 1 natt eller 133 e / 2 nätter

I priserna inkluderas övernattning på däck 2, 3 eller 4, sängkläder (bäddas själv), handduk, morgonbastu och frukost i restaurang Kristina. Alla hytter är utrustade med egen toalett och dusch. En del av hytterna är utrustade med våningssäng, och hytten kan också sakna fönster.

Hytterna bokas via Hostel Boreas e-postadress hostelborea@turku.fi. Kom ihåg att nämna det magiska ordet ”H2Ö” i samband med din bokning! Hostellet bekräftar samtliga bokningar genom att skicka en bokningsbekräftelse till bokarens e-post.

För att få rabattpriset bör festivalbiljetten visas upp i receptionen i samband med incheckningen. Erbjudandet gäller så länge det finns lediga hytter.

RUNSALA SPARuissalon kylpylä

Festivalbesökare har även möjligheten till förmånligt badhusboende i samband med H2Ö – Ruissalo Spa erbjuder 20% rabatt på samtliga rumstyper. Rumsreservationer kan göras på spa:ts webbsidor, och kom ihåg att markera din bokning med H2Ö!

Rummen är tillgängliga på ankomstdagen från kl 14:00, och utcheckningen sker på avfärdsdagen senast kl 12:00. Rumspriset inkluderar frukost, fri användning av bastu- och bassängavdelningen samt användning av gymmet. Gäster som anländer med egen bil har gratis parkering.

För att rabatten ska gälla, måste festivalbiljetten visas upp i receptionen vid incheckning.

TRANSPORT

Adressen till Runsala gamla varvsområde är Hevoskarivägen 23, ca fem kilometer från Åbo centrum. Det går alltså smidigt att ta sig till H2Ö till exempel med cykel. I närheten av huvudporten finns cykelparkeringen, som upprätthålls av Åboföretaget Zygedelik. Cykelparkeringen erbjuder även snabb underhållsservice mot en avgift på 5€, samt första hjälp för akuta punkteringsåkommor. Parkeringen är avgiftsfri.

FESTIVALBUSSEN

Festivalbussen trafikerar nonstop mellan Åbo centrum och Runsala under hela festivalen, från eftermiddagen ända in på småtimmarna. Man kan kliva på bussen vid Onnibus’ hållplats i centrum (Auragatan 2), vid Båthostell Borea på Slottsgatan (hållplats nummer 54 mittemot Åbo slott) samt vid Järnvägsstationens hållplats nummer 144. Bussens ändhållplats ligger vid Runsala bro, varifrån det är ca 500 meter till festivalområdet. Priset för en enkelbiljett är 3€ (endast kontant) fram till kl 00, varefter priset stiger till 4€. Festivalbussens tidtabell finns här. Vid behov kan extra körturer läggas till.

VATTENBUSS

Man kan också ta havsvägen till området: vattenbussarna åker från Aura å, vid rampen i ändan av Kristinegatan. Båtarna åker varje halvtimme, under hela dagen, från kl 15 på fredagen, och från kl 14 på lördagen. Den sista båten från festivalområdet till Åbo centrum åker kl 02:00 båda dagarna. Resan kostar 5€ (endast kontant). Märk väl att vattenbussen är tyvärr svårtillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Vattenbussen åker ungefär med en halvtimmes mellanrum, och den sista turen åker från H2Ö kl 02:00, båda dagarna. Observera att man kommer ombord på båten endast genom att visa upp en på förhand köpt festivalbiljett. Du kan också köpa din festivalbiljett när du stiger ombord på båten, men observera att endast kontant betalning gäller! Egen medhavd alkohol är inte tillåten. En säkerhetskontroll utförs när i samband med ombordstigning.

TAXI OCH PARKERING

Om du väljer taxi som transportmedel, kommer du ända fram till Runsala bro, som ligger 500 meter från festivalområdet.

Ifall du anländer med egen bil, kan du parkera ditt fordon på parkeringsplatsen som finns intill Runsala bro. Genom att betala en fem euros engångsavgift kan du lämna din bil på parkeringen för hela festivalen om du så önskar. Parkeringen är inte övervakad, så parkeringen sker på eget ansvar. Observera att bilarna bör flyttas bort från parkeringen innan kl 10 på söndagen.

FESTIVALRESOROnniBus

Onnibus erbjuder H2Ö:s festivalbesökare en rabatt på 20% för alla busslinjer som åker till och från Åbo. Rabatten gäller för tur- och returresor under datumen 18-24.7.2016.

Utnyttja rabatten med kampanjkoden H2016 (håå två noll sexton).
Passagerare som reser med rabattbiljett bör även visa upp sin festivalbiljett för chauffören.

FESTIVALOMRÅDET PÅ KARTAN:

RUNSALA GAMLA VARV, HEVOSKARIVÄGEN 23, 20100 ÅBO.

VOLONTÄRARBETE

Vill du vara med och förverkliga årets H2Ö?
Som volontär får du chansen att njuta av H2Ö från första parkett, och är samtidigt en oersättlig del av vårt team. Duktiga och kunniga hjälpande händer behövs såväl under festivalen som för bygg- och rivningsskedena. Ett arbetspass under själva festivalen är åtta timmar långt, och under bygg- och rivning utförs två stycken åtta timmars pass. H2Ö byggs 18-22.7 och rivs 24-27.7.

Fyll i ansökningsblanketten här!

Under festivalhelgen kan du jobba bl.a. i garderoben, biljettkontrollen eller i städlaget – en utförligare lista hittar du i ansökningsblanketten.

Vi strävar efter att uppfylla allas önskemål om arbetsuppgifter, men vi hoppas på flexibilitet att kunna jobba med många olika uppgifter. Kompisar kan be om att få jobba under samma arbetspass. Vi ger besked om valen till samtliga ansökanden senast i slutet av juni.

Vi erbjuder alla volontärer gratis inträde till festivalen. Eftersom festivalens åldersgräns är 18 år, förutsätts att alla volontärer också är myndiga.

Om du kommer på något att fråga gällande volontärarbetet, rikta ditt spörsmål till e-postadressen talkoo@h2ofestival.fi