Kuva: Frans Rinne

Info

H2Ö 2016

Kahtena kuluneena kesänä menestynyt H2Ö-festivaali järjestetään tänä vuonna 22.–23. heinäkuuta Turun Ruissalon telakalla.

H2Ö täyttää merellistä teollisuusromantiikkaa pursuavan telakkamiljöön kovimmilla kotimaisen vaihtoehtomusiikin edustajilla ja mielenkiintoisimmilla ulkomaisilla undergroundhelmillä genrerajoja tuijottelematta. Monipuolisen musiikin lisäksi vanhan veistämön pihapiiriä värittää kattava monitaideohjelma: luvassa on performansseja, installaatioita, työpajoja, katutaidetta ynnä yllin kyllin muuta.

HYÖTYTIETOA

H2Ö yleisökartta 2016

H2Ö:n portit avataan perjantaina klo 15, ja lauantaina klo 14. Karkelot jatkuvat molempina päivinä klo 02 asti.

Festivaalialueen sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat sekä infopiste että narikka, jossa voi vierailla tarpeen mukaan. Tavaroiden jättäminen narikkaan maksaa 2 euroa, ja lisäkäynnistä narikkatiskillä veloitetaan 1 euro.

Kaikilla kojuilla ei välttämättä käy pankkikortti, ja korttimaksulaitteet saattavat ruuhkautua, joten varaathan mukaasi käteistä jouhevan festarikokemuksen varmistaaksesi!

Juomaostoksen yhteydessä veloitetaan 1 euron pantti. Keskellä festivaalialuetta on palautuspiste pantillisille tölkeille ja pulloille. Palautuksesta saa omansa takaisin 1 euron hyvityksen muodossa. Tyhjiä tölkkejä ja pulloja voi palauttaa myös anniskelupisteille, jolloin hyvityksen saa ostoksen yhteydessä. Novellen mocktailbaarilla on oma erillinen panttipiste myyntitiskin läheisyydessä.

Festivaalialueella kiellettyjen listalla ovat omat alkoholijuomat, huumausaineet, eläimet, aseet sekä sateenvarjot tai muut mahdollisesti toisille vaarallisiksi katsottavat esineet ja aineet. Porteilla suoritetaan turvatarkastus ja poliisi suorittaa alueella huumausainevalvontaa.

Järjestelmäkamerat ovat sallittuja, mutta pyydämme kuvaamaan diskreetisti.

Kaikki pääsyliput tarkastetaan Tiketin lipunlukijalaitteella. Kehotamme välttämään väärennöksiä, sillä festivaalialueen portista pääsee kulkemaan vain aidolla lipulla.

Festivaalialueelle on 18 vuoden ikäraja. Varaathan mukaan henkilöllisyystodistuksen – täysi-ikäisyys tarkastetaan sisääntuloportilla.

Löytötavaroita voi festivaalin aikana tiedustella infopisteestä, ja tapahtuman jälkeisestä tiistaista alkaen Suomen löytötavarapalvelvusta numerosta 0600 03391 (1,98 eur/min+pvm) tai käymällä toimistolla osoitteessa Satakunnantie 17, 20300 Turku.

ANNISKELU JA RUOKAILU

Festivaalialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia, mutta laajalla anniskelualueella tarjoillaan virvokkeita edulliseen hintaan.

Alueella on monipuolinen valikoima ruokakojuja, joiden antimien avulla festivaalivire on helppo ylläpitää pikkutunneille asti. Tänä vuonna syöminkejä ja alkoholittomia juominkeja tarjoaa seuraavat myyjät:

Soul Mama’s Kitchen, Poo Pía Thai, Elämys ExpressMiss Klose Smokery & BBQ, Roots Kitchen, Ravintola Rentukka, Tomako, The Alexander’s, Hodai, Lucky Vegan, Street Gastro, Festica, Yosa, Club Mate, Wostok, Gaggui Kaffela, Kaffillari ja Novelle Plus -mocktailbaari. Lisätietoja ruokatarjonnasta löydät täältä.

H2Ö:hön saa tuoda myös omia eväitä, jotka ovat selkeästi pakattuina, sekä tyhjiä ja 0,5 litran avaamattomia sinettikorkillisia juomapulloja. Vesipulloja on mahdollisuus täyttää alueen vesipisteillä.

Huomioithan, että tupakointi on sallittu ainoastaan sille erikseen merkityllä alueella. Festivaalialueella ei myydä tupakkatuotteita.

YMPÄRISTÖ

H2Ö-festivaali järjestetään luontoa kunnioittavassa vuorovaikutuksessa Ruissalon herkän ympäristön kanssa. Lähialueen roskaantumisen ja muiden haittavaikutuksien välttämiseksi lipulla pääsee sisään alueelle vain kerran päivässä. Toivomme itse kunkin kiinnittävän erityistä huomiota omista päästöistään huolehtimiseen laittamalla roskat asianmukaisiin kierrätysastioihin.

ESTEETTÖMYYS

Useimpien esiintymislavojen läheisyyteen on esteetön kulku pyörätuolilla. Ruokapaikat, wc-­alue sekä Grilli-lavan lähistöllä sijaitsevat vesipiste ja anniskelualue ovat niin ikään saavutettavissa pyörätuolilla.

Alueella on inva­-wc:t sekä pääportin vieressä että ravintola­-alueen läheisyydessä sijaitsevalla wc-alueella.

Liikuntaesteisen, pyörätuolilla liikkuvan henkilön avustaja pääsee sisään samalla lipulla pyörätuolilla liikkuvan henkilön kanssa.

Laivahostel Borea
MAJOITU MERELLISESTI LAIVAHOSTEL BOREASSA!

Aurajoen suulla sijaitseva Laivahostel Borea tarjoaa H2Ö:n festivaaliyleisölle 15% alennuksen kahden vuorokauden viikonloppumajoituksen hinnasta seuraavasti:

1 hh 49e / 1 yö tai 84e / 2 yötä
2 hh 72e / 1 yö tai 133e / 2 yötä

Hintoihin sisältyy majoitus kansilla 2, 3 tai 4, liinavaatteet (itse pedattaviksi), pyyhe, aamusauna sekä aamupala ravintola Kristinassa. Kaikissa hyteissä on oma wc ja suihku. Osassa hyteistä on kerrossänky ja hytti voi olla myös ikkunaton.

Varaukset tulee suunnata Laivahostel Borean sähköpostiin osoitteeseen hostelborea@turku.fi. Varausta tehdessäsi muistathan mainita taikasanan ”H2Ö”!
Hostelli vahvistaa kaikki varaukset lähettämällä varausvahvistuksen varaajan sähköpostiin.
Tarjoushinnan saamiseksi on festivaalilippu esitettävä vastaanotossa sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Tarjous on voimassa niin kauan kuin hyttejä riittää.

RUISSALON KYLPYLÄRuissalon kylpylä

Festivaalikävijöillä on myös mahdollisuus edulliseen kylpyläyöpymiseen H2Ö:n yhteydessä – Ruissalon kylpylä tarjoaa 20% alennuksen kaikista huoneluokistaan. Huonevaraukset voi tehdä kylpylän nettisivuilla, ja muistathan merkata varaustunnukseksi H2Ö!

Huoneisiin pääsee tulopäivänä klo 14.00 lähtien, ja huoneiden luovutus tapahtuu lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00. Huoneiden hinta sisältää aamiaisen, vapaan sauna- ja allasosaston käytön sekä kuntosalin käytön. Omalla autolla tuleville on ilmainen pysäköinti kylpylän parkkipaikalla.

Alennusta hyödyntävävien yöpyjien tulee esittää festivaalilippu sisäänkirjautuessa.

KULKUYHTEYDET

Ruissalon vanha telakka-alue sijaitsee osoitteessa Hevoskarintie 23, noin viiden kilometrin päässä Turun keskustasta. H2Ö:hön on siis helppo polkaista kaupungista vaikka fillarilla. Festivaalialueen edustalla sijaitsevaa pyöräparkkia ylläpitää turkulainen Zygedelik, joka tarjoaa fillarikansalle myös tehokasta pikahuoltoa 5€:n viihdytysmaksua vastaan sekä akuuttia ensiapua gummivaivoihin. Pyöräparkissa on ilmainen pysäköinti.

FESTIVAALIBUSSI

Festivaalibussi liikennöi Turun keskustan ja Ruissalon välillä nonstopina koko festivaalin ajan, iltapäivästä aina pikkutunneille asti. Bussin kyytiin voi hypätä Onnibusin pysäkiltä keskustasta (Aurakatu 2), Linnankadulta Laivahostel Borean kohdalta (pysäkki numero 54 Turun linnaa vastapäätä) sekä Rautatieaseman pysäkiltä numero 144. Bussin lähtöpysäkki ei ole Kauppatorilla, vaikka tällaista tietoa saattaa olla liikkeellä. Bussin päätepysäkki sijaitsee Ruissalon sillan kupeessa, josta on noin 500 metrin kävely festivaalialueelle. Yksisuuntaisen matkan hinta on 3 euroa (vain käteinen) klo 00 asti, jonka jälkeen hinta nousee 4 euroon. Festivaalibussin aikataulun löydät täältä. Tarvittaessa voidaan lisätä vuoroja, mikäli kyyditettäviä vielä on viimeisen vuoron lähdettyä.

VESIBUSSIT

Alueelle voi saapua myös meriteitse: vesibussit liikennöivät Aurajoelta, Kristiinankadun päässä olevalta rampilta, perjantaina klo 15 ja lauantaina klo 14 alkaen aina puolen tunnin välein, koko päivän. Viimeinen vesibussi festivaalialueelta Turun keskustaan lähtee molempina päivinä klo 02:00. Matkan hinta on 5€ (käteismaksu). Vesibussi ei valitettavasti ole esteetön. Vesibussin kyytiin pääsee vain esittämällä rahastajalle ennakkoon ostetun festivaalilipun. Voit myös ostaa festivaalilippusi vesibussiin noustessasi, mutta huomioithan, että maksuvälineenä käy vain käteinen! Oman alkoholin tuonti alukselle on kielletty. Turvatarkastus suoritetaan vesibussiin noustaessa.

TAKSIT & PYSÄKÖINTI

Taksilla pääsee suhaamaan 500 metrin päähän festivaalialueesta, Ruissalon sillan kupeeseen asti.

Mikäli saavut omalla autolla, voit parkkeerata kulkuneuvosi juuri ennen Ruissalon siltaa sijaitsevalle pysäköintialueelle. Maksamalla rahastajalle viiden euron kertamaksun voit pitää autoasi parkissa vaikka koko festivaalin ajan. Alue on vartioimaton, joten pysäköinti tapahtuu omalla vastuulla. Huomoithan, että autot tulee siirtää pois alueelta sunnuntaina klo 10:een mennessä.

FESTIVAALIMATKAT

OnniBus
Onnibus tarjoaa H2Ö:n yleisölle 20% alennuksen kaikista Turkuun liikennöivistä linjoistaan. Alennus on voimassa 18.-24.7.2016 kuljetuista meno- ja paluumatkoista.

Lunasta alennus kampanjakoodilla H2016 (hoo kaksi nolla kuusitoista).
Alennuslipulla matkustavien tulee esittää festivaalilippu kuljettajalle.

 

FESTIVAALIALUE KARTALLA:

RUISSALON VANHA TELAKKA, HEVOSKARINTIE 23, 20100 TURKU.