Huikea sekoitus videotaidetta

Monitaideohjelman värikäs paketti raottuu! Yhteistyökumppanimme Video Art Festival Turku ja Turun Taideakatemia tuovat H2Ö:hön huikean sekoituksen videotaidetta. Sekä VAFT:in että H2Ö:n filosofia on asettaa opiskelijat, amatöörit ja pitkän linjan ammattitaiteilijat samalle viivalle ja antaa teosten puhua puolestaan. Kansainvälisten tekijöiden sekä Taideakatemian opiskelijoiden videoteoksia voi katsoa koko festivaalin ajan monitaidetila Verstaassa, sekä projisoituna punaisen Lepakkotalon ikkuna-aukoista festivaalialueella.

Videotaiteilijoista esittelemme ensimmäisenä Sasha Svirskyn (s.1980), joka osallistuu H2Ö:ssä videoteoksellaan Simple shapes, a swarthy child (06:31).

Sasha Svirsky on valmistunut taidemaalariksi vuonna 2015 Venäjän Rostov-on-Donissa sijaitsevasta Grekovin taideyliopistosta. Vuonna 2008 hänestä tuli myös itseoppinut animaattori. Hän on tehnyt tusinan verran animaatioelokuvia, mutta alkoi osallistua niillä kansainvälisille festivaaleille vasta muutama vuosi sitten.

Svirsky jatkaa grafiikan, maalausten ja kollaasien tekemistä edelleen. Tällä hetkellä hän asuu Moskovassa. Muita hänen videoteoksiaan ovat mm.: Gda-Gda, Bokus Mang, Harvest, Ants’ songs, Chepurnas, Guest on a horse, sekä Mirs Pirs.

Tämä kokeellinen ei-narratiivinen video on eräänlainen alienin tietoisuuden virta – ihmistä tarkkaillessaan.

Videoteos on nähtävissä monitaidetila Verstaassa, ja pyörii siellä jatkuvana koko festivaalin ajan.

Sasha Svirsky: Simple shapes, a swarthy child, videoteos
Sasha Svirsky: Simple shapes, a swarthy child, videoteos (06:31)

Tämä, ja lähes kaikki muutkin taideteokset festivaalilla ovat hankittavissa/tilattavissa, eli H2Ö toimii taideteosten välittäjänä. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi antamaan videoteoksen syntymäpäivälahjaksi, hommaamaan installaation tupareihisi, tai haluat täydentää omaa taidekokoelmaasi, otathan rohkeasti meihin yhteyttä sähköpostitse taidevalitys@h2ofestival.fi, niin yhdistämme sinut ko. taiteilijaan.