H2Ö siirtyy ajasta ikuisuuteen

Tällä viikolla Turun Ruissalo täyttyy touhukkaista äänistä, kiireisistä tuottajista ja sisukkaista talkoolaisista, jotka yhteistuumin rakentavat 22.–23.7. jo kolmatta kertaa juhlittavan H2Ö:n. Kuluneina viikkoina on kuitenkin käynyt ilmeiseksi, että murroksen aika on käsillä. Keskusteltuamme asiasta päätimme yhteistuumin, ettemme halua pitää yleisöämme pimennossa: tulevana viikonloppuna järjestettävä H2Ö tulee jäämään viimeiseksi.

Miksi olemme päättäneet näin? Yksi tärkeimmistä syistä on käytännöllinen. H2Ö:n tapahtuma-alue, Ruissalon vanha telakka, on jatkuvien uudistusten kohteena. Alue ei tarjoa pidemmän päälle sellaisia olosuhteita, joissa festivaalia olisi mahdollista kehittää entisestään. Tapahtuman identiteetti on lähtemättömästi nivoutunut merelliseen teollisuusmaisemaan, joten telakasta luopuminen johtaa myös H2Ö:n päätökseen.

Tuotantotiimi on ilolla ja ylpeydellä seurannut, kuinka tapahtumamme ovat vuosi vuodelta jalostuneet. Ensimmäisen ihka oikean festivaalimme teimme vuonna 2009, jolloin Turun Uittamolla järjestetty ILMIÖ-festivaali sai alkunsa. Siitä lähtien olemme asettaneet itsellemme joka vuosi saman kipinöivän tavoitteen: teemme seuraavasta tapahtumasta paremman kuin edellisestä. Tässä pyrkimyksessä olemme mielestämme onnistuneet joka kerta. Viiden menestyksekkään Uittamolla vietetyn vuoden jälkeen oli kuitenkin jo aika katsoa eteenpäin.

ILMIÖ järjestettiin viimeisen kerran vuonna 2013, minkä jälkeen H2Ö sai alkunsa. Tapahtuma on kasvanut sellaisiin mittasuhteisiin, joita emme osanneet edes kuvitella viime vuosikymmenellä. Vuonna 2016 H2Ö on jälleen loisteliaampi ja monipuolisempi kuin koskaan ennen. H2Ö on muotoutunut sopivan pieneksi, mutta silti suureksi kulttuuritapahtumaksi, jonne ihmiset voivat saapua eksymään ja löytämään, juhlimaan ja nauttimaan, rentoutumaan ja havahtumaan. Juuri sellaiseksi, jossa me itse viihtyisimme.

Ensi viikonlopun H2Ö-festivaalista tulee niin hyvä kuin H2Ö:n on mahdollista olla, emmekä halua tyytyä jatkossa vähempään.

Muutos tuntuu haikealta, mutta yhden aikakauden päättyminen johtaa uuden alkamiseen. Millainen se voisi olla? Me emme tiedä vielä. Sen me kuitenkin tiedämme, että tiimiämme yhdistää voimakas halu tehdä asioita yhdessä. Yksikään meistä ei ole valmis eläköitymään. On äärimmäisen epätodennäköistä, että joku meistä ei jonain päivänä tarttuisi puhelimeen ja sanoisi: ”Nyt olisi tällainen idea, oletko mukana?”. Eipä kuitenkaan kiirehditä liian kauas tulevaisuuteen, vaan keskitytään tähän hetkeen.

Tervetuloa viimeiseen H2Ö:hön. Tehdään siitä yhdessä kaikkien aikojen paras.

 

Rakkain terveisin,

H2Ö:n tuotantotiimi