PaniScene-työpaja

Paniscene

Muistatko ajan ennen liikkuvaa kuvaa?

Ensimmäiset ”Large Format Slide Projector” / Panit rakennettiin 1900-luvun puolivälissä teatterin ja oopperan taustakuvien projisointiin. PaniScene- työpajassa pääset piirtämään ja maalaamaan kuvia, jotka projisoidaan Veistämön ulkoseiniin illan pimennyttyä. Työpajassa voi vain pistäytyäkin! Työpajaa vetää kuvataiteilija ja valosuunnittelija Alexander Salvesen.

Työpajassa kuvia maalataan n.20x20cm kokoisille kalvoille ja lasilevyille, minkä jälkeen nämä pienet maalaukset muutetaan Veistämön seinän kokoisiksi valotaideteoksiksi. Tule piirtämään, maalaamaan, raaputtamaan, roiskimaan ja kokeilemaan, tyyli on vapaa! Maaleja ja värejä on jos jonkinlaisia, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin!

 

MISSÄ: Verstas

MILLOIN: perjantaina klo 17-19 ja lauantai klo 16-18.

PROJISOINTI: Veistämön seinä
MILLOIN: PE ja LA klo 23.30-00.00

 

//

 

Can you remember the time before moving image?

The first ”Large Format Slide Projector” / Panis were built mid 20th century for theatre and opera sets.

In the PaniScene workshop you get to draw and paint images that will be projected on Veistämö’s walls at nightfall. In the workshop you can just pop in freely or stay there for the whole treat. The workshop is hosted by visual artist and lighting designer Alexander Salvesen.

The images will be painted on 20cm x 20cm sheet glass, after which they will be transformed into Veistämö-sized works of lighting art. Come and draw, paint, scrape, splash and experiment in your own style! The paint selection is wide and the possibilities endless.

 

WHERE: Verstas

WHEN: Friday 5-7 PM and Saturday 4-6 PM.

PROJECTION: Veistämö wall
WHEN: Friday and Saturday from 11.30-12 PM

Biggest-of-all-is-love-2016-Salvesen