Selfish Shellfish

Lauantai
KLO 17:30
KESANTO
kantta6

Vuosina 1997–2006 toiminut Selfish Shellfish oli kokoonpano, jonka onnistui luoda täysin oma, jäljittelemätön maailmansa.

H2Ö-keikka on uudelleen järjestäytyneen Selfish Shellfishin ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Tällä kertaa kokoonpanossa soi laulun lisäksi keyboard, kitara, kontrabasso ja rummut. Musiikillisesti luvassa on siis jotakin ennenkuulumatonta!

Selfish Shellfishin laulelmallisten melodioiden ja lyriikoiden usein hämäävän naivistisen pinnan alle kätkeytyy koskettavaa melankoliaa ja nihilististä huumoria.
Alkunsa Selfish Shellfish sai, kun laulajahahmot Pinky Bubble ja Banana Split materialisoituivat esiintyjien kirjoittamien laulujen kautta. Yhtyeen esitykset ovat yhdistelmä pienimuotoisuutta ja spektaakkelia, haikeutta ja hyväntuulisuutta värikkäine asuineen ja peruukkeineen.
Alusta lähtien yhtyeen soinnille on ollut leimallista villi ja vaeltava tivolisoundi. Analogisten sähköurkujen lisäksi kokoonpanoon on kuulunut vaihteleva määrä muusikoita (perkussiot, saha, mandoliini, viulu, ämpäribasso) Suomesta ja Saksasta. Kotimaan ja Keski-Euroopan keikkailun ohella Selfish Shellfish osallistui lukuisiin taidenäyttelyihin rakentamalla soivia installaatioita. Kokoonpano hajosi vuonna 2007, kesken toisen pitkäsoittonsa äänitysten.