Reindeer Kalashnikov

Lauantai
KLO 23:30
KESANTO
Reindeer Kalashnikov

Moikka nuoriso. Mitäs Rovaniemelle kuuluu nykyisin? Kivaa että sieltä löytyy tekevää porukkaa vielä villin 90-luvun jälkeenkin.

Moi. Hyvää kuuluu. Tuulipuvut ovat yhä muodissa.

Kun etsiskelin interneteistä teistä tietoa, niin löysin Ylex:n vuonna 2014 tekemän esittelyjutun, jossa neuvottiin että ”Kantaaottavuus ja omien asenteiden esiintuominen on hieno asia, mutta kannattaa aina pitää mielessä tietty maltti, ettei tekstit mene liikaa sormella osoitteluksi.”
Kyseinen neuvo on tyypillisen tukahduttava, mutta silti provosoinnissaan varmaan paras minkä aloitteleva kirjoittaja voi auktoriteetilta saada. Oli se vilpitön tai ei.
Onko maltti pysynyt mielessä ja sormi suussa? Mistä viimeisin valmistunut biisi kertoo?

Otimme ylex:n neuvosta vaarin ja vetäydyimme kantaaottavuudestamme. Maailmaa ei pysty muuttamaan laulujen, ei minkään muunkaan avulla. Uusin kappaleemme Extaasiin ja euforiaan kertoo panemisesta. Haluamme tehdä hittimusiikkia ja seksi myy.

Teidän musan eräänlainen ominaispiirre on melkeinpä kornit kertosäkeet, joiden ympäriltä löytyy pitelemätöntä groovea. Kuten sanotaan; kaikki on hyvin kunhan musiikki ei kuulosta Kornilta.

Kornia tuli kyllä nuorempana angstipäissään kuunneltua. Kai se on vaikuttanu nuihin korneihin kertosäkeisiin.” Nykyään aikamme kuluu pääasiassa agentsipäissään korneja kertosäkeitä kuunnellen.

Mutta kuka tai mikä on teidän suurin vaikuttaja?

Kalastus, punttisali, ruuanlaitto, taide, työnteko ja koulutus. Ihmiset ja lemmikkieläimet.

Sana-assosiaatio Reindeer Kalashnikovista tuo ekaks mieleen paliskuntien porojen kokoamisessa käyttämät pienet helikopterit, joissa on ovi auki ja konekivääri sojottamassa tundralle Vietnamin sodan tyyliin.
Onko teillä joitain sellaisia omakohtaisia kohtaamisia tuon ”Lapin kengurun” kanssa, joita voisitte jakaa? Edes pientä porokolaria tai aamuöistä hallusinaatiota?

Kerran pimeänä ja kosteana syysiltana porot kaappasivat bändimme jäsenet ja tekivät meille testejä X-filesin hengessä. Meille asennettiin implantit ja osa DNA:stamme muutettiin vastaamaan poron DNA:ta, seuraukset olivat vakavat. Osa bändimme jäsenistä hyötyi implanttien suomista muutoksista, toisille taas implantit olivat vitsaus. Yhtyeen jäsenissä ilmeni muun muassa liikavarpaita, valkojäkälää, eläimellisyyttä ja ylikarvoittumista. Kaikesta huolimatta saimme säilytettyä osan ihmisyydestämme jota pyrimme ilmaisemaan musiikin muodossa.

Suuri osa H2Ö-yleisöstä nähnee teidät kesällä ekaa kertaa livenä. Onko festari, tai sen edeltäjä, ILMIÖ, millään tavalla tuttu?

Festivaali on yleensä osunut parhaaseen rykimä-aikaan, jonka vuoksi valtaosa jäsenistöstämme on keskittänyt energiansa Lapin metsiin. Kosketinsoittajamme mukana on pohjoiseen kuitenkin kantautunut villiäkin villimpiä huhuja ILMIÖ:n hulppeasta juhlahumusta. Liekö mukana Lapin lisää, siitä lähdemme ottamaan selvää!