Janne Westerlund

Perjantai
KLO 16:30
AUTOTALLI
JanneWesterlundJanne_promo1_zps1df0bd7a

Mistä sä oot löytänyt banjon? Mulle siitä tulee ekana mieleen Syvä Joki-elokuva ja täytyy myöntää, etten ainakaan sen perusteella ois itse tehny instrumenttivalintaa.

En itse edes löytänyt banjoa, vaan Tolosen Arttu buukkas mulle soolokeikan jolla soittaisin sitä. Siitä on nyt kai seitsemän vuotta. Jälkeenpäin olen myös hieman harjoitellut sen soittoa, ja huomasin että sen taajuudet ja soundi käy hyvin yksiin lauluääneni kanssa, joten se on sitte jäänyt arsenaaliini.

Banjon ominaisäänessä on kyllä jotain joka kuulostaa heti menneeltä. Hyvällä tavalla. Sitä soitellaan keinutuolissa hylätyn aseman kuistilla junan pysähtyessä kohdalle ensimmäisen kerran miesmuistiin. Pääteekö viaton ulkonäkö, mutta veturien seireeni myös sinuun?

Soittimet on mulle vaan soittimia. Se fiilis minkä ne lähtökohtaisesti tuo ei merkkaa mulle mitään. Taitaa olla niin että vaan taajuudet kiinnostaa, tehtiin ne sitten banjolla tai läppärillä.

Yhteinen tuttu kehoitti kysymään, että mitä mieltä olet Maija Vilkkumaasta?

Vihaan Maija Vilkkumaata. En tietty vihaa häntä ihmisenä, mut aina kun kuulen musiikkiaan tunnen olevani ulkoavaruuden ulkopuolella. Hän siis joutuu edustamaan henkilökohtaisessa mytologjassani ”ihan kivaa radiorokkia”.

Oot jo melkoinen turkulaisen vaihtoehtokulttuurin konkari, kun laskin että sun cv näyttää seuraavalta:
ILMIÖ 2011 – Plain Ride
ILMIÖ 2013 – soolo & Circle
H2Ö 2014 – Pharaoh Overlord
H2Ö 2015 – Bensiini
Kiireisenä järjestäjänä mun ainoa muistijälki edellämainituista buukkauksista on se kun yllätin Pharaot treenaamasta talkoolaisten catering-tilasta.
Onko sulle jäänyt noista festareista mitään erityistä pää
hän? Vai onko kaikki sitä samaa harmaata aktiivisesti keikkailevan artistin massaa?

Takahuonetreenit on parasta mitä on. Harmi kun suurin osa yleisöstä ei mahdu sinne. H2Ö:hön/ILMIÖ:ön on aina kiva palata. Mä oon niin laiska nykyään että luen vaan haikuja, mut teil kuulee hyvää valikoimaa UG-musasta. Omat keikat siellä on olleet kai ihan okei.

Mikä on sun suosikkipaikka Haminassa?

Haminassa lempipaikka on Pitkät Hiekat!