Itä-Hollola Installaatio

Lauantai
KLO 18:30
AUTOTALLI
IMG_8937

Moikka, Roba! Kun me tavattiin ekan kerran, joissain taidenäyttelyn avajaisissa, horjahdin kättä ojentaessa ja kaadoin mukillisen punaviiniä sukkana sun kenkien sisään, joita ilmeisesti olit jo ennestään siinä lattialla kuivattelemassa. Mistähän nuo jalkineet oli hankittu? Toivottavasti Itä-Hollola Installaatiosta ei tullut kömmähdykseni jälkeen H2Ö:n kalleinta esiintyjää.

Kengät on ostettu Lahden Stadiumista lukion liikuntatunteja varten. En muista, että oisin niitä kuitenkaan liikuntatunneilla käyttänyt… olin varmaan lukiossa vielä niin kova skeittari, että en ehkä periaatteesta pitänyt muita kuin skeittikenkiä.
Olisi hienoa saada rahaa keikasta joskus! Eli voidaan olla kallein esiintyjä.

Mä näin taannoin TVO:lla yleisön seassa pukumiehiä, niin ehkä ne liksatkin tästä nousee. Paiskoit siellä muuten kitaraa ympäri lavaa poikkeuksellisesti ennen viimeistä biisiä. Oottako te keikkailleet jo sen verran että noita hellyyttäviä Spinal Tap-hetkiä olisi ehtinyt kertyä plakkariin?

No siis Itä-Hollola Installaatio bändillä noita hetkiä on kertynyt…
Joka keikka on varsinkin kitarallisesti sekava. Ollaan keikkailtu nyt puolen vuoden aikana enemmän kuin yhdenkään aikaisemman bändin kanssa yhteensä (jos lasketaan myös soolokeikat, joilla samoja biisejä paljolti). Tykkään tosi paljon siitä, kun lavalla tapahtuu asioita mitä siellä ei pitäisi tapahtua ja hommat menee hiukan pieleen! Se on mahtava homma. Unohin ton kyssärin ehkä jo, mutta tää vastaa varmaan joho

Kerro Brian Jonestownin Verilöyly-biisistä. Tykkään siitä tosi paljon. Lähetin sen jopa itse Anton Newcombelle ja mikäli tulkitsin tyypillisen moniselitteistä palautetta oikein, myös hänen suhtautumisensa siihen oli positiivinen. Brian Jonestown Massacrehan liittää usein tekemisiinsä sellaista metaläppää esim. nimeämällä levyjään Who Killed Sgt. Pepperiksi tai Their Satanic Majesties’ Second Requestiksi, joten tuollaista puolisuomennosta voitaisiin sanoa oikein nokkelaksi vedoksi. Eli, onko sinulla tähän jotain sanottavaa?

Kappale on sävelletty Lapinjärvellä kolme vuotta sitten: kivellä järven rannassa. Se oli alunperin englanninkielinen, jos muistan oikein. Soitimme laulua myös vanhan bändin kanssa, joka lauloi englanniksi.
Biisihän on aika suora viittaus Brian Jonestown Massacreen sointukulkuineen ja riffeineen. Lähinnä siinä haetaan kai ”Servo”- nimisen kappaleen tunnelmaa. Viittailaan bändiin, joka viittailee jatkuvasti joka suuntaan.
Rakastan Brian Jonestown Massacrea! Olen otettu Anton Newcomben suopeasta palautteesta, koska hän vaikuttaa hiukan pelottavalta tyypiltä.

Mikä on eka tekemäsi biisi ja mistä se kertoo?

 ”Vihreiden miesten rokki”
Sävelsin laulun kuusi vuotiaana ja muistan tilanteen elävästi. Kappale oli oikeastaan vastalause radiossa
soivaa musiikkia vastaan. Kaipasin radioon lisää rokkia ja aloin haaveilemaan, että tulisipa avaruudesta tosi rajuja rokkareita, kun ei meinannut tavalliset riittää.
Sanat alkoi näin:
”Vihreiden miesten rokki – siinäpä vasta poppi! Aina kun se radiosta soi, sitä mä ihannoin.”
Enempää en nyt muista.

Missä tilanteessa lauloit ensimmäisen kerran julkisesti?

Aika varmasti Hollolan Kompassissa. Kompassi on ostokeskus ja siellä oli Kari Salmelaisen juontama tapahtuma, josta en tarkemmin muista mitään. Kari kysyi haluaako joku tulla esittämään jotakin ja minä menin. Olin tosi innoissani ja lauloin muistaakseni kappaleen ”Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää…” sanat jatkuu siitä jotenkin. Olin kuusi.
En ole ihan varma tästä, joten samoilta ajoilta voisin mainita ”Vihreiden miesten rokki”- biisin ensiesityksen kahdelle kaverille. Vastaanotto oli nyrpeä ja jäi olo, että pitää vielä näyttää kaikille.

Mitä keikkoja aiot itse mennä H2Ö:ssä väijymään? Vai meinaatko jäädä bäkkärille notkumaan?

Haluaisin nähdä Jukka Nousiaisen, mutta en tiedä miten pe kerkeää festarialueelle. Sur-rur on Suomen paras bändi. Sen katson satavarmasti. Mummin Kullat ja Litku Klemetti on päällekkäin, mutta ehkä valkkaan paikan päällä kumpaan menen.

Joo, mua harmittaa että Mummin Kullat ja Litkut on samaan aikaan, mutta ei vaihtoehdot natsannut. Mutta eiköhän molemmille riitä yleisöä. Nähdään pian!